Fackförbund för verktygsmakare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Industrin har idag många stora och tunga verktyg för serietillverkning. Verktygen utför tunga moment som bockning, skärning eller klippning av plast och metaller. Verktygsmakaren arbetar med att tillverka dessa verktyg som sedan används i serietillverkningen av olika detaljer, till exempelvis för bilindustrin. En del arbetar inom laboratorier eller utvecklingsavdelningar på större företag. Anställningen är till största delen inom privat sektor, så medlemskap i fackförbund för svetsare hittar du inom densamma.

Lämpliga fackförbund

Snittlön verktygsmakare

Snittlön Verktygsmakare

  • Män 2021: 32800/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 32700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.