Fackförbund för verktygsmakare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Industrin har idag många stora och tunga verktyg för serietillverkning. Verktygen utför tunga moment som bockning, skärning eller klippning av plast och metaller. Verktygsmakaren arbetar med att tillverka dessa verktyg som sedan används i serietillverkningen av olika detaljer, till exempelvis för bilindustrin. En del arbetar inom laboratorier eller utvecklingsavdelningar på större företag. Anställningen är till största delen inom privat sektor, så medlemskap i fackförbund för svetsare hittar du inom densamma.

Lämpliga fackförbund

Snittlön verktygsmakare

Snittlön Verktygsmakare

  • Män 2019: 31200/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 31000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.