Fackförbund för processoperatör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Inom industrin finns flera olika inriktningar för processoperatörer, kemisk industri, papper och massaindustri samt stålindustri. I korthet är man ansvarig för övervakning och styrning av en process inom tillverkningen, ofta sköter man arbetet från ett kontrollrum. Stor del ägans åt analys och förbättringsarbete, och man dokumenterar ofta arbetet. Processoperatören har ett helhetsansvar. Utbildning krävs från gymnasiet och inte sällan även eftergymnasiala utbildningar från yrkeshögskola. Anställningen är inom privatsektor, på stora tillverkningsföretag. Skiftarbete och obekväma arbetstider är vanligt förekommande.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner processoperatörer

Snittlön Andra process- och maskinoperatörer

  • Män 2021: 31900/mån
  • Kvinnor 2021: 28000/mån
  • Medel 2021: 30900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.