Fackförbund för gruvarbetare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Gruvarbetare, eller bergarbetare är ett mycket gammalt yrke även om arbetet idag är avancerat och mycket tekniskt. Arbetet handlar om att få fram värdefull malm till ytan för att utvinna råvaran. Processen innehåller många moment och delar, och gruvarbetare tar hand om hela eller delar. Även om det idag innebär stort tekniskt kunnande krävs fortfarande hög grad av fysiskt arbete. Arbetsmiljön är ofta bullrig och besvärlig, skiftarbete är vanligt. Via ditt fackförbund kan du få fler svar kring anställningsförhållanden och vad som gäller. Fackförbund för gruvarbetare finns både inom privata bolag och offentlig sektor.

Lämpliga fackförbund

Fackförbundet ST
IF Metall
Ledarna
SEKO

Snittlön gruvarbetare

Snittlön Gruv- och stenbrottsarbetare

  • Män 2019: 36800/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 36700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.