Fackförbund för hovmästare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Hovmästare arbetar på restauranger och är i regel arbetsledare för serveringspersonalen. I uppgiften ingår att se till att det finns tillräckligt med personal, ta emot förbeställningar och beställning av större arrangemang. Det ingår också att se till att kassorna stämmer och stängning av restaurangen vid arbetspassets slut. En hovmästare kan också vara utbildad till vinkypare, sommelier, och kan ge råd om vin till gäster och personal. Arbetstiden varierar mellan dagtid och kvällstid och helgarbete. Arbetsplatsen är i restaurangen. Utbildning finns inom gymnasieskolans restaurang och livsmedelsprogram. Ofta är det erfarenhet och särskilda kunskaper och egenskaper som gör att man blir hovmästare och arbetsledare.

Lämpliga fackförbund

Hotell- och Restauranfacket

Snittlön hovmästare

Snittlön Hovmästare och servitörer

  • Män 2019: 25400/mån
  • Kvinnor 2019: 23500/mån
  • Medel 2019: 24100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.