Fackförbund för hovmästare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Hovmästare arbetar på restauranger och är i regel arbetsledare för serveringspersonalen. I uppgiften ingår att se till att det finns tillräckligt med personal, ta emot förbeställningar och beställning av större arrangemang. Det ingår också att se till att kassorna stämmer och stängning av restaurangen vid arbetspassets slut. En hovmästare kan också vara utbildad till vinkypare, sommelier, och kan ge råd om vin till gäster och personal. Arbetstiden varierar mellan dagtid och kvällstid och helgarbete. Arbetsplatsen är i restaurangen. Utbildning finns inom gymnasieskolans restaurang och livsmedelsprogram. Ofta är det erfarenhet och särskilda kunskaper och egenskaper som gör att man blir hovmästare och arbetsledare.

Lämpliga fackförbund

Hotell- och Restauranfacket

Snittlön hovmästare

Snittlön Hovmästare och servitörer

  • Män 2021: 27500/mån
  • Kvinnor 2021: 26500/mån
  • Medel 2021: 26900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.