Fackförbund för geolog

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Utbildning till geolog går genom ett kandidat eller magisterprogram på akademisk nivå. Är man utbildad geolog kan man vara verksam inom många olika geovetaryrken. Geologen har kunskaper om vår planet, dess uppbyggnad, utveckling och hur till exempel berg och jord förändras över långa tidshorisonter. Vanliga arbetsgivare kan vara inom privata näringslivet som konsulter eller ingenjörer. Inom den offentliga sektorn är man vanligtvis snarare inom utbildning och forskning. Till geovetaryrken kan man räkna bergrundsgeolog, maringeologer, hydrogeologer och jordartsgeologer. Fackförbund för geologer kan vara flera, både inom offentlig och privat sektor, gemensamt är att det skall vara för tjänstemän.

Lämpliga fackförbund

Snittlön geolog och geofysiker

Snittlön Geologer och geofysiker m.fl.

  • Män 2021: 43900/mån
  • Kvinnor 2021: 41100/mån
  • Medel 2021: 43000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.