Fackförbund för turistinformatör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

God servicekänsla och goda språkkunskaper är bra egenskaper för turistinformatörer. Arbetet innebär att vara behjälplig kring olika aktiviteter och bokningar. Allt från rekommendationer av restauranger, hotell, upplevelser, till guidning och försäljning. Arbetet kan ofta vara starkt säsongsberoende och även helg och kvällsarbete förekommer i stor utsträckning. Det är vanligt att man flyttar på sig och byter arbetsort och gren inom turismnäringen under året. Därför ser anställningsförhållanden lite varierande ut, och finns inom både offentlig och privat sektor. En del driver egen verksamhet. Lämpligt fackförbund för turistinformatörer kan därför vara flera.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.