Fackförbund för PR-ansvarig

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Relevant akademisk utbildning för en PR-ansvarig på ett företag är ofta inom kommunikation, informatik, media eller företagsekonomi. PR ansvarig handhar företagets relation och kommunikation med samarbetspartners, samhället och kunder. Man har således många målgrupper med olika informationsbehov. arbetet är taktiskt och strategiskt, med långsiktiga mål. Planering och genomförande kräver koordination mellan många funktioner och intressenter. De flesta är direkt anställda av företaget men många arbetar som egenföretagare och , så kallad PR-konsult, på uppdrag åt enskilda kunder på specifika uppdrag. PR-ansvariga har bra koll på mediekanaler och informationsvägar. Fackförbund för PR-ansvariga är oftast inom privat sektor, är du anställd på en statlig myndighet söker du medlemskap i fackförbund för statligt anställda.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner PR-ansvarig

Snittlön Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister

  • Män 2019: 41000/mån
  • Kvinnor 2019: 40500/mån
  • Medel 2019: 40700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.