Fackförbund för PR-ansvarig

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Relevant akademisk utbildning för en PR-ansvarig på ett företag är ofta inom kommunikation, informatik, media eller företagsekonomi. PR ansvarig handhar företagets relation och kommunikation med samarbetspartners, samhället och kunder. Man har således många målgrupper med olika informationsbehov. arbetet är taktiskt och strategiskt, med långsiktiga mål. Planering och genomförande kräver koordination mellan många funktioner och intressenter. De flesta är direkt anställda av företaget men många arbetar som egenföretagare och , så kallad PR-konsult, på uppdrag åt enskilda kunder på specifika uppdrag. PR-ansvariga har bra koll på mediekanaler och informationsvägar. Fackförbund för PR-ansvariga är oftast inom privat sektor, är du anställd på en statlig myndighet söker du medlemskap i fackförbund för statligt anställda.

Lämpliga fackförbund

Snittlöner PR-ansvarig

Snittlön Informatörer, kommunikatörer och PR-specialister

  • Män 2021: 44700/mån
  • Kvinnor 2021: 42800/mån
  • Medel 2021: 43300/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.