Fackförbund för fordonsmontör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Utbildning krävs inte annat än en gymnasieutbildning, eller motsvarande nivå vid arbetsmarknadsutbildning eller vuxenutbildning. Det är vanligt att man inleder anställning med en internutbildning. Fordonsmontörer monterar detaljer på till exempel lastbilar, bussar och bilar. De flesta är anställda bilbyggare på en linjeproduktion och då arbetar man i Team och med stationsbaserade arbetsuppgifter. Mycket av arbetet utförs med hjälp av maskiner och specialrobotar. Även om en del hantverk fortfarande kvarstår är de mesta automatiserat. Efter komplett montering görs kontroller och kvalitetstester. Det är vanligt med skiftarbete och obekväm arbetstid. De flesta är anställda inom industrins privata sektor och då som arbetarkollektiv.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fordonsmontör

Snittlön Fordonsmontörer

  • Män 2021: 31200/mån
  • Kvinnor 2021: 29600/mån
  • Medel 2021: 31000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.