Fackförbund för fordonsmontör

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Utbildning krävs inte annat än en gymnasieutbildning, eller motsvarande nivå vid arbetsmarknadsutbildning eller vuxenutbildning. Det är vanligt att man inleder anställning med en internutbildning. Fordonsmontörer monterar detaljer på till exempel lastbilar, bussar och bilar. De flesta är anställda bilbyggare på en linjeproduktion och då arbetar man i Team och med stationsbaserade arbetsuppgifter. Mycket av arbetet utförs med hjälp av maskiner och specialrobotar. Även om en del hantverk fortfarande kvarstår är de mesta automatiserat. Efter komplett montering görs kontroller och kvalitetstester. Det är vanligt med skiftarbete och obekväm arbetstid. De flesta är anställda inom industrins privata sektor och då som arbetarkollektiv.

Lämpliga fackförbund

Snittlön fordonsmontör

Snittlön Fordonsmontörer

  • Män 2021: 31200/mån
  • Kvinnor 2021: 29600/mån
  • Medel 2021: 31000/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.