Sveriges Ingenjörer

Unionen.se - Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal.se - Ett fackförbund för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Sveriges Ingenjörer är facket för dig som är ingenjör med högskole- eller civilingenjörsexamen om minst 180 högskolepoäng. Du kan också ha examens som teknologie magister eller teknologie kandidat. Är du teknolog med minst 165 högskolepoäng av ingenjörsutbildningen kan du bli medlem i facket. Du kan också vara teknisk-naturvetenskaplig akademiker med lägst fil.kand.nivå. för att bli medlem.

Ingenjörsstudent

Sveriges Ingenjörer är fackförbundet för dig som har en högskole- eller civilingenjörsexamen på minst 180 högskolepoäng. Du kan även bli medlem om du har en examen som teknologie magister eller teknologie kandidat. Studerande till ingenjörsexamen, pensionärer, teknologer, medicintekniska ingenjörer, vägingenjörer, brand- och riskingenjörer, lärare inom teknisk utbildning och bilinspektörer kan också bli medlemmar i relevanta yrkesföreningar inom Sveriges Ingenjörer.

Fördelar med medlemskap:

  • Inkomstförsäkring: Om du blir arbetslös kan du få 80 % av din inkomst i upp till 120 dagar (vissa villkor gäller). Det finns även en frivillig tilläggsförsäkring som ger ersättning i ytterligare 180 dagar.
  • Lönesök: Jämför din lön med 68 000 andra ingenjörers löner via Sacos Lönesök.
  • Stöd vid arbetssökande: Få hjälp med att hitta nytt jobb genom seminarier, telefonsamtal med jobbcoach, rådgivning och juridisk hjälp.
  • Rabatter och erbjudanden: Få rabatterade prenumerationer på facktidningar, teckna förmånliga privatförsäkringar, få erbjudanden om medlemslån och bolån med mera.
  • Påverkan på arbetsmarknaden: Sveriges Ingenjörer förhandlar fram kollektivavtal med arbetsgivare och driver frågor som rör ingenjörers löner, arbetsvillkor och karriärmöjligheter.
  • Engagemang och utveckling: Bli aktiv i en lokalavdelning, delta i kurser och konferenser, eller engagera dig i arbetet med hållbarhetsfrågor och digitalisering.

Medlemsavgifter:

  • Ordinarie medlemmar: 240 kr/mån
  • Studerande: 180 kr/år
  • Pensionärer: 456 kr/år

Läs mer och bli medlem:

Besök Sveriges Ingenjörs hemsida för att läsa mer om medlemskap, förmåner, aktuella frågor och hur du kan bli medlem: https://www.sverigesingenjorer.se/

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.