Fackförbund för takmontör/takläggare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Takmontören arbetar med att lägga tak på hus. Uppgiften innebär också att montera tätskikt före slutliga materialet i tunnlar, broar med mera. Flera olika tekniker används och materialet varierar. Huvudsaken är att fukten och framför allt i bostadshus även kylan hålls borta med isolering och med tätskiktet. Yttertaket är ofta tegelpannor. Takmontörer är vanligtvis anställda hos specialiserade mindre företag vars tjänster köps av till exempel byggföretag eller privatpersoner. Arbetstiden är dagtid. Arbetsplatsen kan variera men sker normalt på höga höjder och utomhus. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer en lärlingstid hos ett företag på ca 1,5 år innan man får sitt yrkesbevis.

Lämpliga fackförbund

Snittlön takläggare / takmontör

Snittlön Takmontörer

  • Män 2021: ../mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: ../mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.