Fackförbund för ställningsbyggare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Ställningsbyggare monterar de ställningar som behövs för andra yrkesgrupper vid ett husbygge eller renovering av hus. Det kan vara snickare, målare och det kan vara byggföretag, industrier och fastighetsföretag eller privatpersoner som beställer ställningar. Som ställningsbyggare är du vanligtvis anställd vi något specialiserat mindre företag för ställningsbygge. För att bygga bra och hållfasta ställningar krävs beräkningar av belastning och materialåtgång samt säkerhetsmedvetande i varje moment. Nedmontering och flytt och transport av ställningar ingår också. Arbetstiden är vanligtvis dagtid. Arbetsplatserna varierar men ställningarna sätts ofta upp utomhus och med hög höjd. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer 1,5 års lärlingspraktik innan man får sitt yrkesbevis som ställningsbyggare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön ställningsbyggare

Snittlön Ställningsbyggare

  • Män 2019: 31700/mån
  • Kvinnor 2019: ../mån
  • Medel 2019: 31700/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.