Fackförbund för ställningsbyggare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Ställningsbyggare monterar de ställningar som behövs för andra yrkesgrupper vid ett husbygge eller renovering av hus. Det kan vara snickare, målare och det kan vara byggföretag, industrier och fastighetsföretag eller privatpersoner som beställer ställningar. Som ställningsbyggare är du vanligtvis anställd vi något specialiserat mindre företag för ställningsbygge. För att bygga bra och hållfasta ställningar krävs beräkningar av belastning och materialåtgång samt säkerhetsmedvetande i varje moment. Nedmontering och flytt och transport av ställningar ingår också. Arbetstiden är vanligtvis dagtid. Arbetsplatserna varierar men ställningarna sätts ofta upp utomhus och med hög höjd. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer 1,5 års lärlingspraktik innan man får sitt yrkesbevis som ställningsbyggare.

Lämpliga fackförbund

Snittlön ställningsbyggare

Snittlön Ställningsbyggare

  • Män 2021: 34800/mån
  • Kvinnor 2021: ../mån
  • Medel 2021: 34800/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.