Fackförbund för målare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Målare arbetar med att måla inomhus och utomhus. Tapetseringar av väggar ingår också. Målnings och tapetseringsarbeten föregås av grund eller förarbeten som ofta är avgörande för ett bra resultat. Det är spackling, slipning och färgval. En målare är ofta anställd vid ett måleriföretag eller kan vara egen företagare. Man kan också vara anställd i kommunal verksamhet. Arbetstiderna är vanligtvis dagtid men arbetsplatserna kan variera från stora husbyggen i privat regi, industrilokaler, offentliga miljöer som sjukhus eller i privata bostäder. Renoveringsarbeten förekommer ofta. Arbete på höga höjder och byggnadsställningar är också vanligt. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer en lärlingsanställning som efter ett par år leder till gesällprov och yrkesbevis.

Lämpliga fackförbund

Snittlön målare

Snittlön Målare

  • Män 2021: 33900/mån
  • Kvinnor 2021: 29400/mån
  • Medel 2021: 33400/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.