Fackförbund för målare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Målare arbetar med att måla inomhus och utomhus. Tapetseringar av väggar ingår också. Målnings och tapetseringsarbeten föregås av grund eller förarbeten som ofta är avgörande för ett bra resultat. Det är spackling, slipning och färgval. En målare är ofta anställd vid ett måleriföretag eller kan vara egen företagare. Man kan också vara anställd i kommunal verksamhet. Arbetstiderna är vanligtvis dagtid men arbetsplatserna kan variera från stora husbyggen i privat regi, industrilokaler, offentliga miljöer som sjukhus eller i privata bostäder. Renoveringsarbeten förekommer ofta. Arbete på höga höjder och byggnadsställningar är också vanligt. Utbildning finns inom gymnasieskolans bygg och anläggningsprogram. Därefter följer en lärlingsanställning som efter ett par år leder till gesällprov och yrkesbevis.

Lämpliga fackförbund

Snittlön målare

Snittlön Målare

  • Män 2019: 33700/mån
  • Kvinnor 2019: 32100/mån
  • Medel 2019: 33600/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.