Fackförbund för lantmätare

Hitta rätt fackförbund till ditt yrke

A-kassa & inkomstförsäkring

Försäkringar som ingår

Förmåner & rabatter

Hur länge måste man vara medlem

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se har ca 690 000 medlemmar och fungerar för tjänstemän, egenföretagare & chefer. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för tjänstemän, egenföretagare & chefer

Kommunal

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare, både inom offentlig- och privat sektor. Över 500 000 medlemmar. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.

Passar för arbetare både inom offentlig och privat sektor

Lantmätare kan arbeta inom kommunala verksamheter, på Lantmäteriet som är en statlig myndighet, eller kanske som konsulter. Oavsett är man akademisk utbildad tjänsteman. Utbildningen är på antingen tre eller fem år. Arbetet består av flera olika delar, det mesta utgår från geografisk information. Vissa sysslar med mätning, beräkning och analys av data. Andra har mer fokus på ekonomi eller juridiska frågor. Kortfattat kan man säga att all mark i Sverige är indelat i fastigheter, dessa kan vara bebyggda eller obebyggda. Skogsfastigheter består till exempel av skog, ibland med någon bebyggelse. Lantmätare är delaktiga i planering av hur mark skall exploateras och utnyttjas, till exempel när vägar skall byggas. Samhällsbyggnad i stort är beroende av lantmätarens tjänster. Fackförbund för lantmätare finns inom privat och offentliga sektorn, och då som tjänsteman.

Lämpliga fackförbund

Snittlön lantmätare

Snittlön Lantmätare

  • Män 2021: 45300/mån
  • Kvinnor 2021: 41900/mån
  • Medel 2021: 43900/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen.se är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad ingår i medlemskapet.

Kommunal.se är fackförbundet för alla arbetare och har över 500 000 medlemmar. Funkar både om du jobbar inom offentlig och privat sektor. Inkomstförsäkring ingår i medlemskapet.