Fackförbund för lantmätare

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Lantmätare kan arbeta inom kommunala verksamheter, på Lantmäteriet som är en statlig myndighet, eller kanske som konsulter. Oavsett är man akademisk utbildad tjänsteman. Utbildningen är på antingen tre eller fem år. Arbetet består av flera olika delar, det mesta utgår från geografisk information. Vissa sysslar med mätning, beräkning och analys av data. Andra har mer fokus på ekonomi eller juridiska frågor. Kortfattat kan man säga att all mark i Sverige är indelat i fastigheter, dessa kan vara bebyggda eller obebyggda. Skogsfastigheter består till exempel av skog, ibland med någon bebyggelse. Lantmätare är delaktiga i planering av hur mark skall exploateras och utnyttjas, till exempel när vägar skall byggas. Samhällsbyggnad i stort är beroende av lantmätarens tjänster. Fackförbund för lantmätare finns inom privat och offentliga sektorn, och då som tjänsteman.

Lämpliga fackförbund

Snittlön lantmätare

Snittlön Lantmätare

  • Män 2019: 44500/mån
  • Kvinnor 2019: 40900/mån
  • Medel 2019: 43100/mån
Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.