Fackförbund för fastighetsingenjör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Fastighetsingenjörer är anställda på fastighetsbolag eller arbetar på konsultbasis. Kortfattat kan man säga att fastighetsingenjörer ansvarar för den tekniska drift och underhållsverksamheten. Man har kostnadsansvar, tekniskt ansvar, miljöansvar och ibland personalansvar för ett team. Det är också fastighetsingenjören som ansvarar för upphandlingar av lite mer kvalificerad natur. Man kan specialisera sig inom miljö och energiarbete, och då handlar det om att utforma och utveckla ett företags energi mål. Yrket kräver akademisk utbildning från högskola eller en specialiserad utbildning från yrkeshögskolan. Söker du fackförbund för fastighetsingenjörer är det troligtvis inom privat tjänstemannasektor.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.