Fackförbund för entreprenör

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

En entreprenör kan arbeta med utveckling av tjänster eller produkter inom många olika områden. Det kan handla om att verkställa en idé att bli en produkt eller tjänst eller också skapa ett företag som verkställer. Man kan vara anställd av ett privat företag eller vara egen företagare. Ordet entreprenör betyder driftig och företagsam. Nytänkande och uppfinningsrikedom är egenskaper som en entreprenör måste ha. Att agera coach för andra kan också vara en uppgift. Utbildningsmöjligheterna variera men det finns ett antal områden som kan vara bra att ha kunskap om till exempel, ekonomi, marknadsföring och affärsutveckling gärna på gymnasie- eller högskolenivå.

Lämpliga fackförbund

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.