Ledarna

Unionens fackförbund

Sveriges största fackförbund Unionen.se fungerar för de allra flesta yrken & inkomstförsäkring ingår i medlemskapet. Unionen är det förbund som överlägset flest svenskar väljer när de skall gå med i facket. Kika in på deras hemsida och se om det är möjligt att bli medlem med ditt yrke.

Över 700 000 medlemmar

Inkomstförsäkring ingår

Även egenföretagare & chefer

Artikelns innehåll - Klicka för att gå ner till önskad rubrik

Ledarna.se är en chefsorganisation och ett fackförbund som riktar sig mot arbetstagare med en tjänst som chef i någon grad. Ledarna har ett tydligt fokus på chefskap och ledarskap, men ger även medlemmar stöd i sin roll som anställd. Ledarna finns representerande i nästan alla branscher. Organisationen är uppdelade i olika branschföreningar som arbetar för chefers intressen i allt från offentlig sektor, bygg och anläggning, handel, teknik m.m. Förbundet är också med och förhandlar om kollektivavtal i 80 olika avtalsområden och kan erbjuda kollektivavtal i de flesta branscher.

Ledarna | för chefer och ledare

Ledarna är facket för:

  • Chefer och Ledare.
  • I alla branscher och på alla nivåer.
  • Studenter.

Ledarnas erbjuder sina medlemmar ett stort utbud aktiviteter, material och digitala kanaler för att utveckla sitta ledarskap. Det finns regelbundet kurser och seminarier för att öka medlemmarnas kompetens och bidra till bättre chefskap. Ledarna har även en väldigt uppskattat Chefservice dit medlemmar kan vända sig för hjälp i sakfrågor och situationer som uppstår under arbetet. Där kan man få hjälp av chefsrådgivare för att diskutera och få hjälp i frågor som rör ledarskap. Det finns också möjlighet till personlig karriärsrådgivning.

Du kan välja Unionen som chef eller sittande i ledande roll. Läs vår jämförelse av Unionen och Ledarna.

I medlemskapet ingår följande:

  • Rådgivning – Både karriärsrådgivning och personlig chefsrådgivning.
  • Inkomstförsäkring – En basförsäkring för inkomster upp till 80.000 kr i 150 dagar
  • Kurser och seminarie – Kostnadsfria kurser och seminarier
  • Tidningen Chef – Sveriges största chefstidning ingår i medlemskapet.
  • Det finns även en mängd andra förmåner som avtalsgranskning, försäkringar, förmånliga privatlån och andra rabatter. Besök Ledarnas webbsida för mer information.

Inkomstförsäkring

Som medlem ingår en inkomstförsäkring som ger dig ersättning utöver det som a-kassan betalar ut. Den försäkring som ingår försäkrar 80% av en månadsinkomst upp till 80.000 kr under 150 dagar. Som medlem kan du också lägga till tilläggsförsäkringar för att försäkra en högre inkomst upp till 120.000 kr per månad eller förlänga antalet dagar som försäkringen gäller. Till skillnad från många andra fackförbund behöver du inte vara medlem i a-kassan för att inkomstförsäkringen skall gälla.

A-kassa

A-kassan ingår inte i ditt medlemskap i facket. Om du går med i ledarna får du ansöka om a-kassan separat. Om du tidigare är med i en a-kassa kan du välja att stanna i denna. Ledarna har också en egen arbetslöshetskassa, som dock är en fristående organisation. Det är en relativt billig a-kassa för arbetstagare och egenföretagare i ledande positioner. (115 kr/mån 2016-02-22).

Läs mer om facket för chefer

Foto av författare
Andreas är skribent och står för det redaktionella innehållet på Gåmedifacket.nu. Andreas har har flera års erfarenhet av ekonomi och djup förståelse inom fackliga frågor.

Gå inte oförsäkrad...

Unionen är Sveriges största fackförbund med över 700 000 medlemmar. Unionens fackförbund passar dig som arbetar som tjänsteman, egenföretagare, chef eller studerande. Vid studier kostar medlemskapet enbart 100 kr för hela studietiden. Det ingår också inkomstförsäkring upp till 60 000 kr per månad.