Unionen

unionen
Unionen är facket för:
 • Tjänstemän inom den privata sektorn.
 • Egenföretagare.
 • Studenter.
 • Pris:
  Från 50 kr månaden.
  (yrkesverksamma)
  100 kr för studenter
  (Gäller hela studietiden)
Besök Unionen
Unionen är facket för dig som är yrkesverksam i den privata sektorn och jobbar som tjänsteman. Avgiften för ett medlemskap kostar i spannet mellan 50 kr/mån till 225 kr i månaden beroende på din månadslön. Avgift till a- kassan tillkommer och eventuellt en avgift till arbetsplatsklubb som kan ligga på mellan 5- 25 kr/månaden. De tre första månaderna är medlemskapet gratis.

Du får en inkomstförsäkring med medlemskapet och kan ta en tilläggsförsäkring som ger dig upp till 80 % av lönen om du blir utan arbete. Unionen erbjuder också juridisk rådgivning om du får problem. På Unionens hemsida presenteras rådande marknadslöner på 107 olika yrkesgrupper. Du kan se ingångslöner och löneutvecklingskriterier i en lathund. Unionen är det största fackförbundet i Sverige för tjänstemän inom privat sektor. Unionen har ökat sitt medlemsantal relativt snabbt och siktar på 600 000 medlemmar 2014. Fackförbundet styrs av medlemmarna genom ca 30 000 förtroendevalda med förbundskontor på många orter i Sverige. Unionen erbjuder flera medlemsförmåner.

Unionen arbetar med huvudfrågan om hur man skapar fler jobb med bättre villkor och högre löner. En annan viktig fråga för Unionen är att ha möjlighet att balansera fritid och arbetstid på ett bra sätt. Den tredje viktiga frågan är att arbeta för ständig kompetensutveckling i arbetslivet. Frågorna finns beskrivna i ett handlingsprogram för 2012- 2015. Unionen har kollektivavtal med ett antal branschorganisationer i Sverige. Betydelsen av kollektivavtal kan du läsa mer om på Unionens hemsida. Som medlem kan du också ta del av flera rabatter och erbjudande från bland annat banker om förmånliga lån, reseföretag om rabatterade resor, försäkringsbolag om hemförsäkringar och mycket annat.